A A 
 

Om hjemmesiden
- Hvem/hvad er vi
- Historien bag hjemmesiden
- Vinder af handicapprisen
- Svært at møde mennesker
- Anonymitet på hjemmesiden
- Det mener medlemmerne
- Hvem har støttet Sindnet.dk

Pressemeddelelser
- Udsendt Juli 2015
- Udsendt Juni 2015
- Udsendt december 2012
- Udsendt juli 2009
- Udsendt juni 2009
- Udsendt september 2008
- Udsendt december 2007
- Udsendt december 2007
- Udsendt juni 2006
- Udsendt april 2006

Omtale af hjemmesiden
- Artikel på TV2 Østjylland
- Artikel på TV2 Østjylland
- Artikel i JP Århus
- Artikel i Socialpædagogen
- Artikel i Socialpsykiatri
- Artikel i Hjemmet
- Artikel i Hus Forbi
- Artikel i Århus Stiftstidende
- Artikel i avisen Urban
- Artikel i Tidens Kvinder
- Artikel i Lysglimt
- Artikel i Viborg Bladet
- Artikel i Pårørendeforeningen
- Artikel i Socialpsykiatri

Demonstrationer & høringer
- Demonstration august 2012
- Demonstration januar 2011
- Demonstration august 2010
- Høring om psykiatri sep 2008
- Demo & høring marts 2008
- Demonstration december 2007

 

Hvem står bag Sindnet.dk
Sindnet.dk er oprettet og udviklet af idémanden Claus Antony Bang Andersen og drives i det daglige af foreningen Sindslidendes Netværk, i tæt samarbejde med et stærkt team af frivillige, der alle er berørt af psykisk sårbarhed.

Idéen startede i 1997, hvor en ung, psykisk sårbar Claus, var begyndt at færdes på Internettet og havde opdaget hvordan det kunne bruges til bryde ensomheden og møde mennesker.

IT-undervisning for psykisk syge
Claus forsøgte i begyndelsen at etablere et samarbejde med kommunen og et værested om kurser for brugerne i at lære at bruge internettet til social kontakt, men tiden var ikke moden til det. Flere kommuner og væresteder har sidenhen taget idéen op. 

Hjemmesiden
Herefter lærte Claus sig selv at lave hjemmesider. Den første udgave gik under navnet Psyken.dk. Hjemmesiden fungerede som en informationsportal for nydiagnosticerede, pårørende og studerende, og i en lang årrække gav Claus interviews og hjalp frustrerede videre i systemet, ved at oplyse hvor de kunne hente hjælp. Med tiden blev der tilknyttet en chat, men igen var tiden ikke moden.

Fordomme om psykisk syge på nettet
Claus færdedes meget på nettet, men fordomme og uvidenhed omkring psykisk sygdom førte til utallige afvisninger på datingsites. Psyken.dk tog derfor en drejning og udviklede sig til et reelt community for psykisk syge og deres pårørende.

Konkurrence udefra
Nogle år senere havde flere taget ideen op omkring online kontakt for psykisk syge, og andre sider, der havde større organisationer og medicinalindustrien i ryggen betød, at Psyken.dk i en periode mistede medlemmer – Claus var nødt til at opkvalificere sig og finde på noget nyt. Det blev til dating for sindslidende.

Netdating for psykisk syge
Det vise sig hurtigt, at der var interesse for netdating for sindslidende. Så i årene fra 2001 til 2006 drev Claus Danmarks eneste datingsite for psykisk syge, Lovematch.dk. Der blev arrangeret datingfester, blandt andet på Crazy Daisy i Horsens, og arrangeret ture til adskillige arrangementer, så som Skør med Rock hvor mange glade brugere mødtes til nogle hyggelige stunder.

Socialt netværk for psykisk syge
I 2006 skiftede siden endnu engang navn, denne gang til Sindnet.dk, og konceptet tog endnu en drejning, hvor datingsektionen og den almindelige side blev skilt ad, så brugerne fortsat kunne blive på siden, selvom de fandt en partner.

Den 20 april 2006 modtog Claus gennem Lovematch.dk 20.000 kr. fra Jyske Banks almennyttige fond. Pengene blev brugt til at omfattende navneskift og efterfølgende markedsføring med foldere og posters spredt over hele landet. På få måneder blev der i alt udsendt 10.000 foldere.

Fra 2006 til nu, har hjemmesiden heddet Sindnet.dk som er en sammentrækning af ordene Sindslidende og Netværk.

Claus er stadig projektleder på Sindnet.dk og står for videreudviklingen i samarbejde med de frivillige på siden og i støtteforeningen bag.

Claus modtog i 2012 Aarhus Kommunes Handicappris for sin indsats og initiativer der styrker kommunikation og nytænkning. 
Copyright 1997 - 2022 Claus Antony Bang Andersen, Alle rettigheder forbeholdes | Sindslidendes Netværk | Sindnet.dk - for psykisk sårbare
Foreningen Peer to Peer, Marienlystvangen, 8200 Aarhus N | CVR: 29645744 | support@sindnet.dk | Sindnet.dk er ikke en del af landsforeningen SIND
Handelsbetingelser   |   Facebook   |   YouTube